Bedrijfsnaam - Bedrijfsboodschap
Mijn Blog

Brielse zuinigheid en het witte kerkje van Vierpolders

De gemeente Brielle gaat zo prudent om met de miljoenen, die men grotendeels heeft overgehouden aan de verkoop van het gemeentelijke woningbestand aan de nadien (niet door deze aankoop) in de problemen geraakte woningcorporatie Vestia, dat men niet eens één enkele euro over heeft voor de aankoop van het na januari 2015 door de opheffing van de Protestante Gemeente Vierpolders vrijkomende witte kerkje in Vierpolders; een rijksmonument.

Het kerkje is de in 1721 gebouwde, tweede of derde vervanger van het aan Sint Olaf gewijde kerkje van Nyland, dat in de Middeleeuwen door 'Noormannen' is gesticht en in 1572 door de Watergeuzen is verwoest. De gemeente hikt vooral aan tegen de kosten van de restauratie, die op €  800.000.00 worden geschat. (KLIK HIER - Zolang het nog kan.)

Onder Briellenaren wordt er niet aan getwijfeld, dat de door zuinige Brielle schatbewaarders bewaakte miljoenen, na een eventueel door de Commissaris van de Koning af te dwingen annexatie, vooral in de voormalige groeikern Hellevoetsluis zullen rollen.

0 Reacties op Brielse zuinigheid en het witte kerkje van Vierpolders:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
RSS

Recente posts

De ham van Widelham
De oorlog der stadsharten - Storm in glas water
Den Briel & de Keltische connectie
De verkoop aan Vestia - het leek allemaal zo mooi
Een Buurman van de duistere zijde

Categorieën

Ditjes & Datjes
nieuws
Mogelijk gemaakt door

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint