Bedrijfsnaam - Bedrijfsboodschap
Mijn Blog

Onsmakelijk: 3 opgeknoopte geuzen

Gisteren, zaterdag 31 maart 2013, hingen er ineens 3 geuzen aan de ophaalbrug bij AH. Ze hingen niet aan het brugdek, maar helemaal in de hoogte. De verantwoordelijke Spanjolen moeten geen hoogtevrees hebben gehad. 

Het waren weliswaar geen echte geuzen, maar veel goede vaderlanders vinden dat de Spanjolen nu toch wel te ver gegaan zijn door mansgrote poppen op te knopen. Te schokkend voor kinderen en ander gevoelige zielen, luidde het oordeel over deze 'executie in effigie', zoals een symbolische executie vroeger werd genoemd.

Enfin, de poppen hebben er niet heel erg lang gehangen en wanneer de Spaanse commandant a.s. maandag voor het oog van talloze juichende kinderen en andere gevoelige zielen net niet echt wordt opgehangen, zal de snoodaard ervan lusten!

O ja, het ultrageheime hoofdkwartier van de Spanjolen is dit jaar gevestigd in het door de Bezettende Macht gekraakte Geuzengesticht. Het lijkt wel of de grootste concentratie Spaanse vlaggen in de buurt van het ter gelegenheid van de 300-ste verjaardag van de bevrijding van Den Briel in de buurt van het ultrageheime hoofdkwartier is te vinden. Bij een bepaalde middenstander wappert de Spaanse vlag zo enthousiast, dat boze tongen monkelen dat hij wat graag hoogstpersoonlijk de 10e penning bij zijn collega's zou willen incasseren.



0 Reacties op Onsmakelijk: 3 opgeknoopte geuzen:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
RSS

Recente posts

De ham van Widelham
De oorlog der stadsharten - Storm in glas water
Den Briel & de Keltische connectie
De verkoop aan Vestia - het leek allemaal zo mooi
Een Buurman van de duistere zijde

Categorie├źn

Ditjes & Datjes
nieuws
Mogelijk gemaakt door

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint