Bedrijfsnaam - Bedrijfsboodschap
Mijn Blog

De nieuwe Spaensche Kuytenbeijter (in opleiding)

Dat 'Antiek & Curiosa De STEEG' dit jaar zowel aan de watergeuzen als aan de Spanjaarden een etalage wijdt, is inmiddels ook doorgedrongen tot de Spanjolen die zich tot 1 april steeds nadrukkelijker in de Brielle winkelstraten zullen manifesteren. Soms begeleid door nukkige nonnen en pedante priesters.
'De STEEG' heeft onlangs een goed gesprek gevoerd met een vertegenwoordiger van de bezettende macht. En uitgelegd dat uit de Spaanse etalage niet moet worden afgeleid dat de winkel is overgelopen naar de Duistere Zijde. Maar dat het een eerbetoon is aan de nieuwe Spaensche Kuytenbeijter. Die heeft namelijk zelf een Spaans paspoort. Hij draagt weliswaar twee trotse Spaanse namen, maar luistert, omdat hij het grootste deel van zijn leven in Nederland en Vlaanderen heeft doorgebracht, alleen naar de naam Guus. Daarom is 'De STEEG' ervan overtuigd dat Guus, als het erop aankomt, niet voor zijn oude Vaderland zal kiezen, maar, na een gedegen studie van Iberisch benen, zijn tanden met genoegen in de kuiten van zichzelf onschendbaar achtende bezetters zal zetten, wanneer deze zich al te nadrukkelijk gaan manifesteren. 'Antiek & Curiosa De STEEG' verwacht absoluut geen loyaliteitskwesties als het op de nieuwe medewerker aankomt.

Guus is al tot het Historisch Overzicht doorgedrongen. Hij is het witte hondje dat in de beschrijving van de 300-jarige wallen Bastion II staat te bewaken.

0 Reacties op De nieuwe Spaensche Kuytenbeijter (in opleiding):

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
RSS

Recente posts

De ham van Widelham
De oorlog der stadsharten - Storm in glas water
Den Briel & de Keltische connectie
De verkoop aan Vestia - het leek allemaal zo mooi
Een Buurman van de duistere zijde

Categorie├źn

Ditjes & Datjes
nieuws
Mogelijk gemaakt door

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint